0186 603033

Ziekteverzuim verzekering

Ziekteverzuim van medewerkers is kostbaar en het vormt een risico voor bedrijven. Om het risico van verzuim te verzekeren kunt u voor uw bedrijf een ziekteverzuimverzekering afsluiten. 

Lees verder

Ziekteverzuim verzekering

Neem contact met ons op!

Onze adviseurs geven u graag tekst en uitleg over de ziekteverzuimverzekering.

Deze verzekering dekt het risico op de wettelijk verplichte loondoorbetaling bij ziekte van werknemers. BeneVia adviseert u bij het kiezen van de juiste ziekteverzuimverzekering, zodat de kosten van ziekteverzuim van uw medewerkers beperkt blijven.

Deskundig advies over uw ziekteverzuimverzekering

De zakelijke adviseurs van BeneVia hebben jarenlange ervaring op het gebied van ziekteverzuim. Onze specialisten komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Samen met u brengen wij de risico’s in kaart. Wij adviseren u over verzekeringen en helpen u bij het kiezen van de juiste verzekering, zonder dat de kosten onnodig oplopen.

Plan een afspraak Offerte aanvragen Bel ons: 0186 60 30 33

Meer informatie over de ziekteverzuimverzekering

Wanneer uw medewerkers ziek zijn kunnen de kosten voor uw bedrijf hoog oplopen. Uw medewerker kan zijn werk niet uitvoeren waardoor u mogelijk vervangende medewerkers moet aannemen. Daarnaast zijn er ook regels en plichten voor werkgevers. Het salaris van een zieke werknemer moet bijvoorbeeld twee jaar lang doorbetaald worden. Een CAO kan ervoor zorgen dat de doorbetalingsplicht nog langer duurt. Daarnaast dient u allerlei activiteiten uit te voeren om ziekteverzuim te verminderen. Dit is vastgelegd in de Wet Verbetering Poortwachter. Een ziekteverzuimverzekering kan het financiële risico dat u als bedrijf loopt afdekken.

Wet Uitbreiding Loondoorbetaling Verplichting Bij Ziekte / Wet Verlenging

Loondoorbetaling

Het terugbrengen van ziekteverzuim is een belangrijk issue voor de Nederlandse overheid. De overheid legt hiervoor een deel van de verantwoordelijkheid bij de werkgever.

Per 1 maart 1996 is de Wet Uitbreiding Loondoorbetaling Verplichting Bij Ziekte actief (WULBZ). Daarnaast is per 1 januari 2004 de Wet Verlenging Loondoorbetaling ingevoerd. Wettelijk gezien bent u als werkgever verplicht om 104 weken lang minimaal 70% van het salaris van een zieke werknemer door te betalen. Meer dan eens is het zo dat in (collectieve) arbeidsovereenkomsten is vastgelegd dat 100% van het salaris doorbetaald wordt. Dit financieel risico voor de werkgever maakt een ziekteverzuimverzekering zeer wenselijk.

Wet verbetering poortwachter (WVP)

De Wet verbetering poortwachter eist van de werkgever een actieve instelling om ziekteverzuim van medewerkers te voorkomen. Als een medewerker ziek is dient u passend werk aan te bieden zodat deze niet in de WIA terecht komt. Reïntegratie van de werknemer moet gestructureerd verlopen. Daarnaast dient de werkgever te rapporten aan het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) over de reïntegratieactiviteiten die door de werkgever zijn uitgevoerd. Bij een WIA-aanvraag van een werknemer zal het UWV onderzoeken of de werkgever voldoende actie heeft ondernomen en het UWV kan boetes opleggen aan u of uw medewerker.

Plan een afspraak

Maak een afspraak met een adviseur zakelijke verzekeringen.

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij onze experts.

Vragen ?

Heeft u vragen over deze verzekering?

Voordelen BeneVia als adviseur

  • Advies van specialisten
  • Goed verzekerd, maar geen onnodige kosten
  • Eén partner die alles voor u regelt