0186 603033

Werkmaterieel verzekeren

Als uw bedrijf kostbaar werkmaterieel heeft zoals bijvoorbeeld heftrucks, graafmachines of veegmachines dan bestaan er ten opzichte van dit werkmaterieel risico’s zoals diefstal, beschadiging of schade aan anderen. Uw bedrijf kan werkmaterieel verzekeren tegen de financiële gevolgen van deze risico’s.

Lees verder

Werkmaterieel verzekering

Neem contact met ons op!

Onze adviseurs geven u graag tekst en uitleg over de werkmaterieelverzekering.

Schade aan of door werkmaterieel is uitgesloten op de meeste zakelijke verzekeringen. Daarom kan uw bedrijf een werkmaterieelverzekering afsluiten, een aparte verzekering voor werkmaterieel. Gelukkig maar want met het gebruik van materiaal ontstaan ook risico’s.

Voorbeelden van risico’s bij het gebruik van werkmaterieel

  • Een graafmachine raakt een ondergrondse kabel waardoor een bedrijfspand zonder stroom komt te zitten. Er ontstaat forse immateriële schade.
  • Een werknemer rijdt in het magazijn een collega aan met ernstige letselschade als gevolg.
  • Een hijskraan valt om op een pand in aanbouw.

Dekking Werkmaterieelverzekering

De werkmaterieelverzekering biedt dekking tegen meerdere risicos’s. Afhankelijk van uw bedrijf kunt en materieel kunt u bepaalde risico’s verzekeren met standaard of uitgebreide voorwaarden.

Dekking aansprakelijkheid

De aansprakelijkheidsdekking is wettelijk verplicht en vergoedt schade die met of door het verzekerde object is toegebracht aan goederen derden of personen.

Schade aan eigendommen

Ook schade aan eigendommen kan onder bepaalde voorwaarden verzekerd worden op een werkmaterieelverzekering. Bijvoorbeeld wanneer één van uw medewerkers in het magazijn met een heftruck een magazijnrolluik raakt, waardoor de gehele installatie vervangen moet worden.

Deelname aan verkeer

Het risico voor schade die voortkomt uit deelname aan het verkeer kan ook verzekerd worden met de verzekering voor werkmaterieel. Dit risico moet verplicht verzekerd worden, dat is vastgesteld in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen.

Werkrisico

Uw bedrijf is aansprakelijk voor schade die tijdens uw bedrijfswerkzaamheden met uw werkmaterieel wordt toegebracht, ook dit risico dekt u af met de werkmaterieelverzekering.

Plan een afspraak

Maak een afspraak met een adviseur zakelijke verzekeringen.

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij onze experts.

Vragen ?

Heeft u vragen over deze verzekering?

Voordelen BeneVia Verzekeringen als uw adviseur

  • Onafhankelijk advies
  • Deskundig advies
  • Werkmaterieelverzekering die aansluit op uw situatie
  • Service bij schade