0186 603033

Verzekeringen voor (sport)verenigingen

BeneVia heeft een pakket samengesteld waarin alle verzekering voor uw club zijn opgenomen. Samen met onze adviseur bekijkt u welke verzekeringen nodig zijn in de situatie van uw sportclub.

Lees verder

Verzekering vereniging

Neem contact met ons op!

Onze adviseurs geven u graag tekst en uitleg over de verzekering voor (sport) verenigingen.

Als bestuurder of vrijwilliger van een vereniging bent u op zoek naar de juiste verzekering voor uw vereniging. Bij Benevia bent u aan het juiste adres. Wij hebben veel ervaring met verenigingen en stichtingen en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze! Wij hechten veel waarde aan een goede dekking, maar beseffen ook het belang van een scherpe premie. Wij zoeken op basis van uw wensen naar de juiste verzekering.

Verzekering voor sportverenigingen

BeneVia heeft een pakket samengesteld waarin alle verzekering voor uw club zijn opgenomen. Samen met onze adviseur bekijkt u welke verzekeringen nodig zijn in de situatie van uw sportclub.

Sportverzekeringspakket van BeneVia

Alle verzekerbare risico’s worden op maat afgedekt. Het Sportverzekeringspakket sluit altijd goed aan bij de wensen en behoeften van uw vereniging.

Uw vereniging profiteert van:

 • Scherpe premie en goede dekking
 • Kwalitatieve oplossing voor kleine én grote sportverenigingen
 • Compleet aanbod van verzekeringen
 • Voordelen en gemak van één aanspreekpunt

  BeneVia en sportclubs

  Of het nou gaat om de kleuren van het shirt, de jeugdopleiding of de cultuur. Als (mede)bestuurder van uw vereniging bewaakt u de voortgang. U heeft verantwoordelijkheid richting leden en andere belanghebbenden zoals bijvoorbeeld de gemeente. Wij kunnen u helpen met het afdekken van een groot aantal risico’s. BeneVia staat dichtbij de sport. Wij hebben langdurige relaties met veel sportverenigingen en veel medewerkers hebben bestuurlijke ervaring bij (voetbal)verenigingen. Wij maken graag een vergelijk met uw huidige pakket, meer dan eens kunnen wij een club beter verzekeren en geld besparen.

   Verzekeringen die wij uw vereniging kunnen aanbieden:

   Aansprakelijkheidsverzekering

   Uw vereniging, vrijwilligers en sporters kunnen om allerlei redenen aansprakelijk worden gesteld. Bijvoorbeeld door sporters, bezoekers en leveranciers. Met de aansprakelijkheidverzekering voorkomt u dit niet, maar reduceert u wel de financiële risico’s.

   Ongevallenverzekering

   Tijdens het sporten of verrichten van werkzaamheden voor de vereniging kunnen uw leden of vrijwilligers een ongeluk krijgen. Bij een ongeluk met blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg vindt een uitkering plaats aan de gedupeerde of diens nabestaanden. Uw vereniging geeft een signaal af dat ze zich tijdens het sporten verantwoordelijk voelt voor haar leden. Het is daarmee tevens een bewijs van professionaliteit.

   Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

   Ondanks alle goede bedoelingen kunnen bestuurders en toezichthouders fouten maken. Fouten waarvoor ze persoonlijk aansprakelijk gesteld kunnen worden. Deze verzekering voor bestuurders en toezichthouders voorkomt dat deze mensen te maken krijgen met claims en proceskosten die ten laste gaan van hun privé- vermogen.

   Uitgebreide gebouwenverzekering

   Bestemd voor verenigingen die een eigen gebouw/pand bezitten. Het gebouw is onder andere verzekerd tegen schade als gevolg van inbraak, brand, blikseminslag, storm, ontploffing en water.

   Uitgebreide inventarisverzekering

   Met de inventarisverzekering kan uw bond of vereniging schade dekken aan de inventaris; de roerende zaken van de vereniging. Denk hierbij aan meubilair, de bar en sportkleding. Bijvoorbeeld diefstal en brand kunnen schade veroorzaken.

   Glasverzekering

   Met een glasverzekering is al het glas zoals in ramen en deuren, verzekerd tegen van buiten komend onheil.

   Bedrijfsschadeverzekering

   Wanneer uw vereniging haar activiteiten moet staken, verdwijnen de inkomsten geheel of gedeeltelijk. Bepaalde vaste lasten en kosten blijven echter doorgaan. Een bedrijfsschadeverzekering biedt dan uitkomst. De verzekering dekt de exploitatiekosten (inclusief een eventueel overschot) wanneer uw vereniging haar activiteiten moet staken als gevolg van schade aan de gebouwen of de inventaris door onder andere brand, blikseminslag, storm, ontploffing en water.

   Extra kostenverzekering

   Deze verzekering dekt de extra kosten die noodzakelijkerwijs moeten worden gemaakt om de voortgang van de vereniging te continueren. Denk hierbij aan:

   • Huur of bouwkosten tijdelijke ruimte
   • Salarissen, lonen en sociale lasten van (tijdelijk) extra personeel

   Reconstructiekostenverzekering

   De reconstructiekostenverzekering dekt de kosten van de reconstructie van de al dan niet geautomatiseerde administratie.

   Kunstgrasverzekering

   Een kunstgrasveld is een kostbaar object dat bloot staat aan bijvoorbeeld brand en weers- invloeden. Er zijn echter meer risico’s. Denk aan een supporter die de middenstip als souvenir wenst of graag op zijn motor een rondje over het veld rijdt. De kunstgraspolis biedt een all-riskdekking voor alle onverwacht ontstane schades aan het kunstgras.

   De schade kan grote financiële gevolgen hebben voor de sportclub. Vaak is een snel herstel noodzakelijk omdat de wedstrijden doorgang moeten vinden. Hiervoor moeten dan direct financiële middelen voorradig zijn. De mogelijkheid bestaat om niet alleen het kunstgrasveld te verzekeren, maar ook de lichtmasten, dug-outs, hekwerk, reclame- en scoreborden.

   Meer informatie: Kunstgrasverzekering »

   Evenementenverzekering

   Hoe goed u de organisatie van uw evenementen ook voor elkaar hebt, er kan altijd iets misgaan. De evenementenverzekering is de voordelige oplossing voor financiële risico’s bij het organiseren van een evenement.

   U verzekert zich voor de gemaakte kosten van het evenement bij:

   • Afgelasting
   • Onderbreken
   • Uitstellen
   • Voortijdige beëindiging

   Ook tijdens het evenement zijn er voor de organisator risico’s die financiële gevolgen kunnen hebben. Een bezoeker stelt u aansprakelijk voor geleden schade of door plotseling noodweer moet het hele evenement worden afgelast.

   Plan een afspraak

   Maak een afspraak met een adviseur zakelijke verzekeringen.

   Offerte aanvragen

   Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij onze experts.

   Vragen ?

   Heeft u vragen over deze verzekering?

   Voordelen BeneVia Verzekeringen als uw adviseur

   • Onafhankelijk advies
   • Deskundig advies
   • Een vereniging verzekering voor uw situatie
   • Service bij schade