0186 603033

Kunstgras verzekering

Met een kustgrasverzekering heeft de club na een schade de zekerheid dat de mat snel weer op wedstrijdwaardig niveau kan worden hersteld.

Lees verder

Kunstgras verzekering

Neem contact met ons op!

Onze adviseurs geven u graag tekst en uitleg over de kunstgrasverzekering.

Waarom een kunstgrasverzekering voor uw velden?

Een kunstgrasveld lijkt misschien niet zo kwetsbaar, maar het kan wel degelijk beschadigen. Helaas ondervinden sommige clubs dit ook in de praktijk. Zo werd rondom de jaarwisseling RKDEO meerdere malen slachtoffer van vandalisme. Onder andere het kunstgrasveld raakte goed beschadigd. Lees hierover meer in het nieuws van Omroep West.

Met een kustgrasverzekering heeft de club na een schade de zekerheid dat de mat snel weer op wedstrijdwaardig niveau kan worden hersteld.

Oorzaken van schade aan kunstgrasvelden

Wanneer speelvelden beschadigd raken komt dit meestal door een van onderstaande oorzaken.

 • Storm: Steeds vaker zorgen forse stormen ervoor dat kustgrasvelden beschadigd raken. Lichtmasten, reclameborden en andere objecten vallen om en beschadigen het veld.
 • Vandalisme: Doelbewuste beschadiging van velden door jongeren, uit de hand gelopen feestjes, supporters van tegenpartijen. De manier waarop velden beschadigd worden blijft verbazen: bijvoorbeeld brandende prullenbakken en motors die over een veld rijden en sporen achterlaten of de middenstip die wordt uitgesneden.
 • Diefstal: ook diefstal kan zorgen voor beschadiging. Wanneer onderdelen van bijvoorbeeld lichtmasten worden gestolen.

Wat dekt de kunstgrasverzekering?

De kunstgrasverzekering is een verzekering voor sportverenigingen, gemeentes, scholen en andere instanties die in het bezit zin van een kunstgrasveld. De verzekering dekt:

 • Schade aan de kunstgrasmat en de onderlaag indien meeverzekerd.
 • Schade aan hetgeen zich op of rond de mat bevindt. Denk hierbij aan reclameborden, lichtmasten, hekwerken etc. indien meeverzekerd.

Met een kunstgrasverzekering weet uw vereniging dus dat na een schade het veld snel kan worden teruggebracht naar wedstrijd niveau conform de normen van NOC-NSF en dat wedstrijden gewoon weer plaats kunnen vinden. Ook prettig is dat de onderlaag tot 15 cm diep kan worden meeverzekerd.

Niet alleen het veld zelf is verzekerd, ook alles rondom het veld komt in aanmerking voor dekking. Als storm, vandalisme of diefstal zich voordoen dan weet uw vereniging of organisatie dat de schade hersteld kan worden zonder dat financiële problemen ontstaan.

De dekking van de verzekering is uitgebreid. Schades die ontstaan door normaal gebruikt zijn niet gedekt. Logischerwijs dienen verenigingen en organisaties zelf maatregelen te treffen om schade te voorkomen. Goed onderhoud en beheer van de velden is dan ook een vereiste voor de verzekering.

Voor wie is de kunstgrasverzekering?

Verenigingen

De kunstgrasverzekering kan worden afgesloten door sportverenigingen zoals:

 • Voetbalverenigingen
 • Hockeyverenigingen
 • Korfbalverenigingen
 • Tennisverenigingen
 • Andere sportverenigingen met een kunstgrasveld

Gemeentes en scholengemeenschappen

Maar ook andere organisaties kunnen de verzekering afsluiten. Gemeentes en scholengemeenschappen die in het bezit zijn van kunstgrasvelden bijvoorbeeld. De kunstgrasverzekering is een goede oplossing uitkomst voor organisaties die meerdere velden in het bezit hebben.

Plan een afspraak

Maak een afspraak met een adviseur zakelijke verzekeringen.

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij onze experts.

Vragen ?

Heeft u vragen over deze verzekering?

Voordelen BeneVia Verzekeringen als uw adviseur

 • Onafhankelijk advies
 • Deskundig advies
 • Service bij schade