0186 603033

Krediet verzekering

Onze adviseurs voorzien u graag van deskundig advies over kredietverzekeringen. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Lees verder

Wat is een krediet verzekering?

Neem contact met ons op!

Onze adviseurs geven u graag tekst en uitleg over de kredietverzekering.

Veel bedrijven leveren goederen of diensten op rekening. Als u op rekening levert dan loopt u altijd een risico dat de factuur die u stuurt niet (volledig) betaald wordt.

Met een kredietverzekering bent u verzekerd tegen dit risico. Is uw klant niet in staat om de factuur te betalen? Dan krijgt u het geld uitbetaald van de verzekeringsmaatschappij.

De verzekeringsmaatschappij neemt uw vordering over. Het is alleen mogelijk om een kredietverzekering af te sluiten als u levert aan bedrijven.

Voor leveringen aan consumenten kan geen kredietverzekering afgesloten worden.

Diverse krediet verzekeringen

Er zijn diverse vormen van kredietverzekeringen die u kunt afsluiten. Als u zo nu en dan een (grote) betaling van een klant ontvangt kunt u kiezen om een kredietverzekering per transactie af te sluiten.

Het kan ook zijn dat u één klant heeft waaraan u regelmatig bestellingen/diensten met grote waarde levert op rekening. In dit geval kunt u een kredietverzekering per debiteur afsluiten. Als uw klantenkring voornamelijk in één bepaald land is gevestigd dan kunt u er voor kiezen om een kredietverzekering per land af te sluiten.

De meeste uitgebreide kredietverzekering die bestaat is de omzetverzekering. Met deze vorm verzekerd u uw hele omzet tegen klanten die uw rekeningen niet betalen.

Premie krediet verzekering

De premie van een kredietverzekering is afhankelijk van de soort kredietverzekering die u af wilt sluiten.

De meest uitgebreide soort kredietverzekering, de omzetverzekering, brengt logischerwijs de hoogste kosten met zich mee. Hier staat uiteraard ook de beste dekking tegenover.

Onze adviseurs geven u een advies over de meest passende kredietverzekering. Hierbij wordt gekeken naar uw bedrijfsactiviteiten en uw klantenkring.

Wij kijken welke verzekeraar de beste oplossing heeft voor uw wensen.

Plan een afspraak

Maak een afspraak met een adviseur zakelijke verzekeringen.

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij onze experts.

Vragen ?

Heeft u vragen over deze verzekering?

Voordelen BeneVia Verzekeringen als uw adviseur

  • Onafhankelijk advies
  • Deskundig advies
  • Een kredietverzekering die aansluit bij uw bedrijf
  • Service bij schade