0186 603033

Geschiedenis

Glasverzekeringen als bijverdienste

De BeneVia adviesgroep kent zijn oorsprong in de jaren vijftig.
Arie van den Berg was zelfstandig schilder vanuit zijn woon en bedrijfspand aan de Blaaksedijk West  wat  toen viel onder de gemeente Heinenoord. Het was in die periode dat de kleine ramen in huizen en winkels werden vervangen door grootte ramen waardoor er meer licht in de vaak donkere huizen kon komen. Hierop gewezen door een vertegenwoordiger van de glasverzekeringsmaatschappij Bouvy uit Dordrecht sloot “opa” Arie van den Berg zijn eerste glasverzekeringen. Elk jaar ontving hij hiervoor provisie.
Het was in 1959 dat zoon Teun, die in de avonduren, de boekhouding deed van het schildersbedrijf aan zijn vader vroeg of hij die verzekeringen niet mocht hebben om er verder mee te gaan. Opa Arie stemde toe en met een provisie van 11 gulden ( 5 euro) per jaar was de start van Assurantiekantoor T.A. van den Berg een feit.

De jaren hierna beperkte Teun zich tot het uitbreiden van het aantal glasverzekeringen die toen nog uitsluitend los van de opstal verzekering werden gesloten. De vele nieuwbouw in de hoekse waard zorgde voor een ruim afzetgebied. Teun had in die begin jaren ook steeds een loondienstverband  bij achtereen volgens een behangfabriek , de suiker unie in puttershoek,  bij Koni in Oud-Beijerland en als laatste parttime bij bouwbedrijf Mol aan de Blaaksedijk.

Naast de glasverzekeringen van Bouvy ( via Ennia Aegon geworden) werd het aantal verzekeringsmaatschappijen in 1963 uitgebreid met de Nederlanden van 1845 ( Nationale Nederlanden) en brand waarborg maatschappij de Jong en Comp uit Amsterdam ( via NOG, Hooge Huys nu Reaal). Hierdoor kon Teun meerdere verzekeringen voor klanten regelen. Eind 1967 haalde Teun het assurantie B diploma en kon het grote werk beginnen.

Uitbreiding en samenwerking Spaarbank Rotterdam

Op 5 augustus 1968 kwam het eerste personeelslid in dienst, Koos Vermaat in 2015 is Koos met pensioen gegaan. Als kantoor ging een gedeelte van de garage aan de Blaaksedijk dienst doen. De zaken gingen voorspoedig en de plannen voor het bouwen van een nieuw onderkomen in het dorp Heinenoord en uitbreiding van de activiteiten werden gemaakt en uitgevoerd. De spaarbank te Rotterdam, met het hoofdkantoor aan de botersloot, wilde in het nieuwe pand wel een bijkantoor openen. Zo ontstond er een unieke situatie een zelfstandig verzekeringskantoor en een bankkantoor in één! Het bankassurance concept was geboren. Het kantoor kreeg op beide gebieden de wind flink in de zeilen, de grote werkgevers gingen over tot het giraal betalen van het loon en het verzekeringskantoor kreeg zo nieuwe klanten. In de jaren zeventig werden er door Teun een aantal kleine kantoren overgenomen o.a. de klanten van Arie Hoek uit Klaaswaal en Drikus Dirkse uit Mijnsheerenland.

In 1977 kwamen kort na elkaar Koos Lammers, in 2016 met pensioen gegaan, en zoon Arie, de huidige directeur in dienst bij het kantoor. De jaren 80 kon het kantoor autonoom flink doorgroeien. In 1983 deed de eerste computer van de firma Wang zijn intrede in het bedrijf. Het administratieve gemak wat hieruit volgende maakte de groei mogelijk. In hetzelfde jaar werd kantoor grondig verbouwd en uitgebreid.

Oprichting Heinenoord Assuradeuren

Het behalen van het assurantie A diploma en het diploma gevolmachtigd agent was begin jaren negentig de start van een tweede groei periode. In 1993 werd het kantoor voor de tweede keer grondig onderhanden genomen en kon de groei doorzetten. In 1994 werd assurantiekantoor Ls de graaf aan de Dordtselaan  overgenomen. In dat zelfde jaar werd op 1 april het startsein gegeven voor het volmachtbedrijf Heinenoord Assuradeuren.

Mede ingegeven door alle bewegingen in markt en gestimuleerd door Amev ( Fortis) die de financiën mogelijk maakte volgen er velen overnames. Begin 2000 had Assurantiekantoor T.A. van den Berg naast het eigen label nog 8 andere kantoren die allemaal onder eigen naam actief waren in de regio.

Assurantiekantoor T.A. van den Berg wordt BeneVia

In 2003 maakten deze namen plaats voor de nieuwe naam BeneVia, een uitdrukking uit het oude Romeinse rijk voor de goede weg of juiste manier.

In het bijzonder door de overname van een drietal grote regionale assurantiekantoren t.w. O&N uit Dordrecht, v.d. Gijp Barendregt uit Dordrecht en Robbemont Assurantiën uit ’s Gravendeel werd BeneVia adviesgroep als toonaangevend bemiddelingsbedrijf op de kaart gezet.

In 2004 is de integratie van alle overgenomen bedrijven voltooid en dienden de kantoren op de diverse locaties als servicekantoor voor de klant. Op het hoofdkantoor in Heinenoord is centraal alle administratie en schadeafhandeling. Grondlegger Teun  in 2003 definitief als aandeelhouder uit de zaak vertrokken en overleed in januari 2015.

De huidige directie wordt gevormd door Arie van den Berg en Sander Groenendijk

Groei zet door

Vanaf 2005 werd er besloten om vol in te gaan zetten op een ict omgeving waarbij het voor de medewerkers en klanten mogelijk werd gemaakt om via het internet de verzekeringszaken te regelen. Een belangrijke beslissing want mede hierdoor waren we in staat om de dienstverlening op peil te houden in de nieuwe tijd. De kantoren in de regio kregen steeds minder klanten over de vloer en één voor één werd er besloten om deze te sluiten.
Nu in 2016 zijn het voormalige kantoor Henk den Uil in Sliedrecht en het kantoor in Dordrecht de enige overgebleven service kantoren in de regio.
BeneVia adviesgroep behoort in zijn huidige vorm tot de 20 grootste intermediair bedrijven van Nederland.  BeneVia heeft samen met Heinenoord Assuradeuren ruim 150 mensen in dienst.

Kantoren die in de loop van de tijd zijn onder gebracht in de organisatie die nu BeneVia heet zijn o.a.

 • Assurantiekantoor T.A. v.d. Berg
 • Assurantiekantoor A. Hoek uit Klaaswaal
 • Assurantiekantoor D. Dirkse uit Mijnsheerenland
 • Assurantiekantoor P. Hensen uit Capelle a.d. Ijssel
 • Kantoor L.S. de Graaf uit Rotterdam
 • Leen Pronk Assurantien uit Rotterdam
 • P. Nouwen uit Dordrecht
 • Ouwerkerk uit Dordrecht
 • v.d. Gijp Barendregt uit Dordrecht
 • O-N advisering uit Dordrecht
 • Robbemont uit ’s Gravendeel
 • D.W. & V uit Oud-Beijerland
 • Hyp%theek Oud-Beijerland
 • Spaland verzekeringen Schiedam
 • Boverium ’s Gravendeel
 • Jabaaij Assurantien Nieuwerkerk a/d IJssel
 • Rijn  en Vaessen
 • Henk den Uil Sliedrecht
 • Kooij en Partners Gorichem