0186 603033

Bedrijfsschade verzekering

Als uw bedrijf schade heeft ondervonden door toedoen van bijvoorbeeld een brand, blikseminslag, storm of inbraak is het mogelijk dat uw bedrijf (voor een deel) stilligt. Het kan zijn dat uw inkomen hierdoor daalt, het voortbestaan van uw bedrijf kan zelfs in gevaar komen. U kunt uw bedrijf tegen dit risico verzekeren met een bedrijfsschadeverzekering

Lees verder

Bedrijfsschade verzekering

Neem contact met ons op!

Onze adviseurs geven u graag tekst en uitleg over de ideale fietsverzekering voor u.

Een bedrijfsschadeverzekering is een verzekering in Nederland die bedrijven verzekert tegen het risico van bedrijfsstilstand of het stilvallen van de productie van het bedrijf. De bedrijfsschade is immateriële schade. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij een inbraak (en hierop volgend politieonderzoek) of brand. De bedrijfsstilstand veroorzaakt op een gegeven moment omzetverlies en dit leidt weer tot het wegvallen van winst (of eventueel het verlies). De kosten blijven wel gewoon (voor een deel) doorlopen. Met een bedrijfsschadeverzekering kan een bedrijf zich tegen dit risico verzekeren.

Het doel van de bedrijfsschadeverzekering is dus het beschermen van een bedrijf tegen inkomens- of omzetverlies als gevolg van een gedekte gebeurtenis.

Dekking bedrijfsschadeverzekering

Wanneer een bedrijf een schade lijdt die door de verzekering gedekt wordt komt de bedrijfsschadeverzekering tot uitkering. Doorgaans staat in de uitgebreide dekking beschreven welke schadeoorzaken gedekt zijn.

Hoogte uitkering

De vergoeding van de verzekeraar kan op 2 manieren berekend worden:

  1. De misgelopen winst netto winst vermeerderd met de vaste kosten. Vaak kan bij het afsluiten van het boekjaar pas vastgesteld worden wat de exacte misgelopen winst is geweest.
  2. De misgelopen omzet minus de variabele lasten.

Duur van de uitkering

Hoe lang de verzekering blijft uitkeren wordt van te voren vastgelegd. De termijn die hierbij wordt gebruikt is de termijn die nodig is om bij een ‘worst case scenario’ het bedrijf weer volledig draaiende te krijgen. De maximale uitkeringsduur varieert van enkele maanden tot meerdere jaren.

Plan een afspraak

Maak een afspraak met een adviseur zakelijke verzekeringen.

Offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij onze experts.

Vragen ?

Heeft u vragen over deze verzekering?

Bedrijfsschade verzekering

Bent u op zoek naar een bedrijfsschadeverzekering voor uw bedrijf? Dan kan BeneVia u verder helpen. Neem contact op met één van onze zakelijke adviseurs voor een goede voorlichting.

Wat kan BeneVia voor uw bedrijf betekenen?

✓ Onafhankelijk en deskundig advies
✓ In uw voordeel kiezen wij uit 20+ verzekeraars
✓ Persoonlijk contact met een zakelijk adviseur

Plan een afspraak Offerte aanvragen Bel ons: 0186 60 30 33